top of page

Ieder bedrijf heeft te maken met algemene voorwaarden. Bijvoorbeeld de algemene voorwaarden voor de verkoop van uw product of dienst. Maar ook met de algemene inkoopvoorwaarden van uw leverancier. Bij het opstellen van algemene voorwaarden is bovendien belangrijk dat het verschil maakt of u levert aan consumenten (particulieren) of aan bedrijven. 

Wij hebben in ons wekelijkse blog vaker aandacht besteed aan algemene voorwaarden: 

Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid in uw algemene voorwaarden; mag u alles uitsluiten of niet? En hoe zit het met het wijzigen van uw algemene voorwaarden; zijn die wijzigingen dan meteen geldig? 

Bij het opstellen van algemene voorwaarden zijn er bovendien een aantal wettelijke regels die u in acht moet nemen. Zo zijn er de zogenaamde 'grijze lijst' en de 'zwarte lijst'. Op de grijze lijst staan zaken die u beter niet in uw algemene voorwaarden kunt opnemen, op de zwarte lijst staan bepalingen die u zeker niet in uw algemene voorwaarden moet opnemen, waarbij ook hier verschil wordt gemaakt tussen algemene voorwaarden die voor particulieren gelden en voorwaarden die voor bedrijven onderling gelden. 

Juridisch advies voor een vaste prijs

Vragen over uw algemene voorwaarden? Wij helpen u direct verder. Vul hieronder uw vraag in en wij helpen u direct verder:

Bedankt voor uw bericht, wij hebben uw vraag in behandeling en komen zo snel mogelijk met een reactie.

Algemene voorwaarden opstellen; waar moet u op letten?

Spoed? Bel direct:

Dringend juridische hulp nodig?
Onze juristen helpen u meteen verder. 
Bel nu: 085- 888 43 22 
bottom of page