Ieder bedrijf heeft te maken met algemene voorwaarden. Bijvoorbeeld de algemene voorwaarden voor de verkoop van uw product of dienst. Maar ook met de algemene inkoopvoorwaarden van uw leverancier. Bij het opstellen van algemene voorwaarden is bovendien belangrijk dat het verschil maakt of u levert aan consumenten (particulieren) of aan bedrijven. 

Wij hebben in ons wekelijkse blog vaker aandacht besteed aan algemene voorwaarden: 

Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid in uw algemene voorwaarden; mag u alles uitsluiten of niet? En hoe zit het met het wijzigen van uw algemene voorwaarden; zijn die wijzigingen dan meteen geldig? 

Bij het opstellen van algemene voorwaarden zijn er bovendien een aantal wettelijke regels die u in acht moet nemen. Zo zijn er de zogenaamde 'grijze lijst' en de 'zwarte lijst'. Op de grijze lijst staan zaken die u beter niet in uw algemene voorwaarden kunt opnemen, op de zwarte lijst staan bepalingen die u zeker niet in uw algemene voorwaarden moet opnemen, waarbij ook hier verschil wordt gemaakt tussen algemene voorwaarden die voor particulieren gelden en voorwaarden die voor bedrijven onderling gelden. 

Juridisch advies voor een vaste prijs

Vragen over uw algemene voorwaarden? Wij helpen u direct verder. Vul hieronder uw vraag in en wij helpen u direct verder:

Algemene voorwaarden opstellen; waar moet u op letten?

Spoed? Bel direct:

Dringend juridische hulp nodig?
Onze juristen helpen u meteen verder. 
Bel nu: 085- 888 43 22 
  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Disclaimer: Aan de (juridische) informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten van onze blogs en afbeeldingen mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. De naam HBO Juristen en het HBO Juristen logo zijn gedeponeerde (beeld) merken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Lees ook onze Privacy Policy. 

Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

KvK nummer: 55519628 - BTW nummer: NL 851748375B01

HBO Juristen Sittard

Hoofdkantoor

Rijksweg Zuid 27

6131 AL Sittard

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Amsterdam

Legal Services

Parnassusweg 819

1082 LZ Amsterdam

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Utrecht

Legal Services

Euclideslaan 251

3584 BV Utrecht

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Eindhoven

Legal Services

Ulenpas 39

5655 JB Eindhoven

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen ©