top of page

Heeft uw bedrijf een jurist nodig?

Echt grote bedrijven hebben vaak hun eigen bedrijfsjurist of zelfs een team van juristen in dienst. Wij zijn voor onze klanten een bedrijfsjurist ‘op afstand’.

Bedrijfsjurist

Deze week hoorden we het weer een klant zeggen: ‘Ik heb pas een jurist nodig als er problemen zijn, tot nu toe gaat het namelijk altijd goed. We hebben wel eens een claim gehad, maar ja...’

Laten we eerlijk zijn, bij juristen denkt u vast ook aan problemen, rechtszaken en kosten. Maar wist u dat al deze zaken voorkomen kunnen worden? Op het eerste gezicht lijkt het alsof er in uw bedrijf niet veel juridisch is. U heeft algemene voorwaarden, standaard contracten en model-arbeidscontracten, en daarmee is het toch klaar? Nou, niet helemaal...

Wat is er juridisch in úw bedrijf?

Laten we eens een gemiddeld bedrijf nemen: je hebt inkoop, productie, personeel en verkoop. Voor de inkoop heb je -per leverancier- te maken met inkoopvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, transportvoorwaarden, garanties, retouren, ontvangstcontrole, vrachtbrieven, kwaliteitscontrole etc. Dan de productie: vergunningen, huurovereenkomst, onderhoudscontracten, schoonmaakcontracten, financieringscontracten, kwaliteitscontrole, licenties, merkenrecht en ga zo maar door. Personeel en verkoop? U snapt het idee denk ik al.

Wij merken het steeds weer in de gesprekken met onze klanten, dat ze er eigenlijk nooit zo bij stil hebben gestaan. Als je dan bedenkt dat je met élk contract dat je tekent verplichtingen en aansprakelijkheid op je neemt, en dat al deze verplichtingen zich op stapelen, dan snap je waarom het zo belangrijk is om een jurist te laten mee kijken.

Echt grote bedrijven hebben vaak hun eigen bedrijfsjurist of zelfs een team van juristen in dienst.

De vuistregel is dat er per 1000 werknemers één fulltime bedrijfsjurist is. Vaak zit de jurist ook nog in het management team, dat geeft aan hoe belangrijk zijn rol is.

Voor de meeste bedrijven is dit natuurlijk niet te doen. Maar goed juridisch advies is daar net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Eén claim kan immers het einde van het bedrijf betekenen.

Wij zijn voor onze klanten een bedrijfsjurist ‘op afstand’. Bij vragen bellen ze ons even om mee te denken, wij beoordelen contracten, voeren onderhandelingen of geven aan hoe een bedrijf er juridisch voor staat. Dat werk kan niet elke jurist. Onze juristen weten dat je als ondernemer niet op een ellenlang advies zit te wachten, maar direct een begrijpelijk advies wilt. Dat directe contact met onze klanten houdt het werk voor ons zo afwisselend en spannend.

Wij staan voor u klaar!

Het team van HBO Juristen.

Veel gelezen:

bottom of page