Heeft uw bedrijf een jurist nodig?

Echt grote bedrijven hebben vaak hun eigen bedrijfsjurist of zelfs een team van juristen in dienst. Wij zijn voor onze klanten een bedrijfsjurist ‘op afstand’.

Deze week hoorden we het weer een klant zeggen: ‘Ik heb pas een jurist nodig als er problemen zijn, tot nu toe gaat het namelijk altijd goed. We hebben wel eens een claim gehad, maar ja...’

Laten we eerlijk zijn, bij juristen denkt u vast ook aan problemen, rechtszaken en kosten. Maar wist u dat al deze zaken voorkomen kunnen worden? Op het eerste gezicht lijkt het alsof er in uw bedrijf niet veel juridisch is. U heeft algemene voorwaarden, standaard contracten en model-arbeidscontracten, en daarmee is het toch klaar? Nou, niet helemaal...

Wat is er juridisch in úw bedrijf?

Laten we eens een gemiddeld bedrijf nemen: je hebt inkoop, productie, personeel en verkoop. Voor de inkoop heb je -per leverancier- te maken met inkoopvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, transportvoorwaarden, garanties, retouren, ontvangstcontrole, vrachtbrieven, kwaliteitscontrole etc. Dan de productie: vergunningen, huurovereenkomst, onderhoudscontracten, schoonmaakcontracten, financieringscontracten, kwaliteitscontrole, licenties, merkenrecht en ga zo maar door. Personeel en verkoop? U snapt het idee denk ik al.

Wij merken het steeds weer in de gesprekken met onze klanten, dat ze er eigenlijk nooit zo bij stil hebben gestaan. Als je dan bedenkt dat je met élk contract dat je tekent verplichtingen en aansprakelijkheid op je neemt, en dat al deze verplichtingen zich op stapelen, dan snap je waarom het zo belangrijk is om een jurist te laten mee kijken.

Echt grote bedrijven hebben vaak hun eigen bedrijfsjurist of zelfs een team van juristen in dienst.

De vuistregel is dat er per 1000 werknemers één fulltime bedrijfsjurist is. Vaak zit de jurist ook nog in het management team, dat geeft aan hoe belangrijk zijn rol is.

Voor de meeste bedrijven is dit natuurlijk niet te doen. Maar goed juridisch advies is daar net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Eén claim kan immers het einde van het bedrijf betekenen.

Wij zijn voor onze klanten een bedrijfsjurist ‘op afstand’. Bij vragen bellen ze ons even om mee te denken, wij beoordelen contracten, voeren onderhandelingen of geven aan hoe een bedrijf er juridisch voor staat. Dat werk kan niet elke jurist. Onze juristen weten dat je als ondernemer niet op een ellenlang advies zit te wachten, maar direct een begrijpelijk advies wilt. Dat directe contact met onze klanten houdt het werk voor ons zo afwisselend en spannend.

Wij staan voor u klaar!

Het team van HBO Juristen.

Veel gelezen:

Direct een antwoord op uw vragen:

Bel ons centrale nummer: 085- 888 43 22 en wij helpen u direct verder.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Disclaimer: Aan de (juridische) informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten van onze blogs en afbeeldingen mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. De naam HBO Juristen en het HBO Juristen logo zijn gedeponeerde (beeld) merken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Lees ook onze Privacy Policy. 

Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

KvK nummer: 55519628 - BTW nummer: NL 851748375B01

HBO Juristen Sittard

Hoofdkantoor

Rijksweg Zuid 27

6131 AL Sittard

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Amsterdam

Legal Services

Parnassusweg 819

1082 LZ Amsterdam

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Utrecht

Legal Services

Euclideslaan 251

3584 BV Utrecht

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Eindhoven

Legal Services

Ulenpas 39

5655 JB Eindhoven

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen ©