Kunt u uw algemene voorwaarden zonder meer wijzigen?


Met een wijzigingsbeding in uw voorwaarden kunt u deze eenvoudiger aanpassen.

Onlangs hebben wij voor onze klant zijn Algemene Voorwaarden aangepast. Hij wilde weten of de aangepaste voorwaarden direct gelden voor al zijn klanten, of gelden de aangepaste voorwaarden alleen voor nieuwe klanten en opdrachten?

Het wijzigingen van uw voorwaarden, hoe zit dat? Of de wijziging van Algemene Voorwaarden direct gelden (dus ook voor bestaande klanten en opdrachten) hangt er van af of er in uw huidige voorwaarden een wijzigingsbeding staat. Met een wijzigingsbeding, mits dit goed is opgesteld, heeft u het recht om eenzijdig (en zonder toestemming van uw klanten) uw contract en/of Algemene Voorwaarden te wijzigen, zonder dat uw klant deze wijziging moet aanvaarden. Levert u aan consumenten en zijn de nieuwe algemene voorwaarden ongunstig(er)? Dan kan uw klant de wijziging afwijzen of de overeenkomst direct ontbinden.

Geen wijzigingsbeding? Als u geen wijzigingsbeding heeft mag u weliswaar uw voorwaarden gewoon wijzigen maar dan moeten uw klanten instemmen met deze wijziging. Vraag u geen instemming dan hebben deze wijzigingen geen gevolgen. Met andere woorden u kunt zich niet beroepen op de gewijzigde bedingen.

Waarom een wijzigingsbeding zo belangrijk is? Het recht is dynamisch en bepaalde wetswijzigingen kunnen tot gevolg hebben dat ook u uw Algemene Voorwaarden moet aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe regels voor webwinkels of de nieuwe incassoregels. Maar ook een wijziging in uw bedrijfsvoering of werkwijze kan een reden zijn waarom het noodzakelijk is om uw voorwaarden te wijzigen.

Onze Tip. Zorg ervoor dat er een wijzigingsbeding in uw Algemene Voorwaarden staat. Er kunnen redenen genoeg zijn waarom het later nodig is om uw Algemene Voorwaarden aan te passen.

Natuurlijk staan wij voor u klaar!

Veel gelezen:

Direct een antwoord op uw vragen:

Bel ons centrale nummer: 085- 888 43 22 en wij helpen u direct verder.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Disclaimer: Aan de (juridische) informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten van onze blogs en afbeeldingen mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. De naam HBO Juristen en het HBO Juristen logo zijn gedeponeerde (beeld) merken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Lees ook onze Privacy Policy. 

Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

KvK nummer: 55519628 - BTW nummer: NL 851748375B01

HBO Juristen Sittard

Hoofdkantoor

Rijksweg Zuid 27

6131 AL Sittard

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Amsterdam

Legal Services

Parnassusweg 819

1082 LZ Amsterdam

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Utrecht

Legal Services

Euclideslaan 251

3584 BV Utrecht

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Eindhoven

Legal Services

Ulenpas 39

5655 JB Eindhoven

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen ©