top of page

Privacy Policy verplicht op uw website?


Wanneer u privacy gevoelige informatie verzamelt is een privacy policy verplicht.

Vorige week mochten wij een website van een klant screenen. De website had geen Privacy Policy. Onze klant wilde weten wanneer is een Privacy Policy op zijn website verplicht?

Wanneer is een Privacy Policy verplicht?

Een website die privacy gegevens verzamelt (en/of opslaat) is volgens de wet verplicht om een Privacy Policy te hebben. Staat er op uw website een contactformulier dan bent u volgens de wet verplicht om een Privacy Policy te publiceren op uw site.

Webwinkels moeten altijd een Privacy Policy hebben. Een webwinkel verzamelt namelijk veel privacy gegevens, bijvoorbeeld in het bestelproces.

Wat staat er in een Privacy Policy?

In uw Privacy Policy staat wat u met de verzamelde gegevens doet en met welk doel (bijvoorbeeld contact opnemen, producten te leveren etc.).

In een Privacy Policy die wij voor onze klanten opstellen staat in ieder geval altijd:

Bedrijfsgegevens

Wat doet de website met de verzamelde gegevens?

Het doel?

Uitleg over inzage en correctie recht van de opgegeven privacy gegevens

Contactgegevens in verband met inzage en correctie recht

Geen Privacy Policy? Als u volgens de wet verplicht bent om een Privacy Policy maar deze niet op uw website hebt staan dan riskeert u een hoge boete.

Onze Tip. Verzamelt uw website privacy gevoelige gegevens, als is het alleen door middel van een contactformulier, dan bent u verplicht om een Privacy Policy te hebben op uw websites. Hebt u geen Privacy Policy dan riskeert u een hoge boete: maximaal € 450.000, –

Veel gelezen:

bottom of page