Ben ik verplicht mijn algemene voorwaarden te deponeren bij de Kamer van Koophandel?


U bent wettelijk niet verplicht om uw algemene voorwaarden te deponeren bij de KvK (Kamer van Koophandel).

Omdat wij deze vraag vaak vanuit onze klanten krijgen, geven wij u hierop graag via deze blog een uitvoerig antwoord.

U bent niet (wettelijk) verplicht uw algemene voorwaarden te deponeren bij de KvK (Kamer van Koophandel). Echter het kan wel praktisch zijn doordat uw klanten bij bijvoorbeeld telefonische verkoop cq op het moment dat u de voorwaarden niet ter hand kunt stellen, ze dan nog wel kunnen opvragen en inzien. Echter de belangrijkste reden om ze te deponeren is dat er geen discussie kan ontstaan welke voorwaarden van toepassing waren op het moment dat de overeenkomst tot stand kwam. Wat u moet doen om de voorwaarden te deponeren bij de KvK en de tarieven zijn terug te lezen op de website van de Kamer van Koophandel.

Behalve bij de KvK is het ook mogelijk dat u uw voorwaarden om dezelfde redenen bij de rechtbank deponeert. U kunt ze afgeven of opsturen bij elke rechtbank in Nederland. Ook de rechtbank brengt hiervoor vaste tarieven in rekening welke zijn terug te vinden op rechtspraak.nl. Het deponeren bij de KvK is tot op heden goedkoper dan bij de rechtbank.

Belangrijk om te weten is dat bij deponering de voorwaarden niet worden gescreend of ze wel voldoen aan alle wettelijke vereisten. U kunt ze daarvoor uiteraard het beste laten controleren door een jurist.

Onze Tip. Het is niet verplicht uw voorwaarden te deponeren maar wel praktisch om verschillende redenen. Voordat u ze deponeert dient u echter wel uw voorwaarden te hebben gecheckt op juridische correctheid omdat de KvK en rechtbank dit niet doen.

Natuurlijk staan wij voor u klaar!

Het team van HBO Juristen

Veel gelezen:

Direct een antwoord op uw vragen:

Bel ons centrale nummer: 085- 888 43 22 en wij helpen u direct verder.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Disclaimer: Aan de (juridische) informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten van onze blogs en afbeeldingen mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. De naam HBO Juristen en het HBO Juristen logo zijn gedeponeerde (beeld) merken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Lees ook onze Privacy Policy. 

Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

KvK nummer: 55519628 - BTW nummer: NL 851748375B01

HBO Juristen Sittard

Hoofdkantoor

Rijksweg Zuid 27

6131 AL Sittard

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Amsterdam

Legal Services

Parnassusweg 819

1082 LZ Amsterdam

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Utrecht

Legal Services

Euclideslaan 251

3584 BV Utrecht

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Eindhoven

Legal Services

Ulenpas 39

5655 JB Eindhoven

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen ©