Offerte opstellen? 4 tips voor het maken van een goede offerte

Het maken van een offerte gebeurt vrijwel altijd op verzoek van een (potentiële) klant of opdrachtgever. Aan de hand van deze prijsopgave zal uw klant of opdrachtgever veelal besluiten wel of niet zaken met u te doen.

 

Het is dan ook zeker niet onverstandig dat u concreet beschrijft welke diensten u gaat uitvoeren en/of welke producten u gaat leveren en onder welke voorwaarden dit geschiedt. Om belangrijke zaken niet te vergeten, geven wij u hierbij graag een viertal tips voor het maken van een offerte.

 

1) Gegevens in offerte. Als uw klant/opdrachtgever de offerte ter goedkeuring dient te ondertekenen, wordt deze als juridisch document beschouwd en is het al helemaal zaak dat deze zorgvuldig is opgesteld. In elk geval moet de offerte de volgende zaken bevatten:

      - uw bedrijfsgegevens

      - de (bedrijfs)gegevens van uw klant/opdrachtgever

      - datum van uitbrengen offerte en geldigheidsduur van het aanbod

      - offertenummer/klantnummer

      - beschrijving werkzaamheden/diensten die u gaat uitvoeren

      - uurtarief en totaalprijs (zeker tegenover consument; hoe transparanter, hoe               

        klantvriendelijker)

      - rechten en garanties. Ga na of er intellectueel eigendomsrechten in het spel zijn en meld   

        daar dan ook de status van. Verwijs ook eventueel naar de meegezonden 

        licentievoorwaarden. Wanneer u garanties geeft, wees dan heel concreet hierover, verwijs 

        en stuur de voorwaarden hiervoor ook mee.

 

2) Verwijzen naar algemene voorwaarden. Wanneer u de offerte tevens uw overeenkomst is (waarna u daadwerkelijk overgaat tot uitvoering bij akkoord), dan is dit wenselijk. Let wel: wanneer uw klant/opdrachtgever een consument betreft, zal enkel een verwijzing niet afdoende zijn en dient u tevens de voorwaarden daadwerkelijk ter hand te stellen. Dit kan bijv. door ze als bijlage toe te voegen of op de achterzijde te drukken.

Wanneer u sowieso nog overgaat tot het toesturen van een contract -na offerte- kan dit natuurlijk ook op dat moment. Doch geniet het de voorkeur het meteen bij offerte te doen, immers dan weet uw klant/opdrachtgever meteen waaraan hij toe is.

 

3) Overzichtelijke en concrete beschrijving van werkzaamheden. Het spreekt misschien wel voor zich maar wanneer de klant een concreter beeld heeft van de totale duur en omvang van de werkzaamheden, zal die ook sneller akkoord gaan met de bijhorende prijs.

 

4) Ondertekening van de offerte als overeenkomst. Wanneer u de offerte ook als overeenkomst gebruikt, zorg er dan voor dat er ook voldoende ruimte is voor uw klant/opdrachtgever om deze te kunnen plaatsen. Let bovendien erop dat deze tekeningsbevoegd is om namens het bedrijf te tekenen.

 

Onze tip: Zorg ervoor dat uw offerte al helemaal klaar is om ook als overeenkomst te gebruiken. Dit betekent immers dat uw klant/opdrachtgever nog maar enkel akkoord hoeft te geven op uw offerte, waarna u meteen kunt starten.

Heeft u een specifieke vraag hierover of wilt u eens dat er een jurist vrijblijvend uw offerte-opzet bekijkt, schroom dan niet ons te contacteren.

Natuurlijk staan wij voor u klaar!

 

Het team van HBO Juristen

 

Please reload

Veel gelezen:

Please reload

Direct een antwoord op uw vragen:

Bel ons centrale nummer: 085- 888 43 22 en wij helpen u direct verder.

  • Wix Facebook page
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Disclaimer: Aan de (juridische) informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten van onze blogs en afbeeldingen mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. De naam HBO Juristen en het HBO Juristen logo zijn gedeponeerde (beeld) merken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Lees ook onze Privacy Policy. 

Op al onze werkzaamheden zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

KvK nummer: 55519628 - BTW nummer: NL 851748375B01

HBO Juristen Sittard

Hoofdkantoor

Rijksweg Zuid 27

6131 AL Sittard

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Amsterdam

Legal Services

Parnassusweg 819

1082 LZ Amsterdam

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Utrecht

Legal Services

Euclideslaan 251

3584 BV Utrecht

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen Eindhoven

Legal Services

Ulenpas 39

5655 JB Eindhoven

info@hbojuristen.com

Tel. 085- 888 43 22

HBO Juristen ©