top of page

Zijn algemene voorwaarden voor apps nodig?


Ja, iedere mobiele applicatie heeft algemene voorwaarden nodig. U bepaalt namelijk met de algemene voorwaarden voor uw app hoe uw gebruikers de app dienen te gebruiken en u beperkt de aansprakelijkheid van uw onderneming. Het is eigenlijk niets anders dan diezelfde kleine letters van uw bedrijf, die beschrijven onder welke voorwaarden u uw diensten en producten levert.

De algemene voorwaarden voor uw app bevatten, behalve de voorwaarden waaronder de gebruiker de app mag gebruiken, ook vaak een aantal andere zaken:

  • Misbruik van de app en wat daarvan de financiële consequenties zijn

  • Gebruik van informatie/privacygegevens (wat u doet met de gegevens)

  • Vrijwaringen (vanuit u als eigenaar van de app mocht er iets fout gaan)

  • Beëindiging van het gebruik van de app

  • Wijziging van de algemene voorwaarden

  • Aansprakelijkheid (waar u wel en niet aansprakelijk voor bent als het om gebruik van de app gaat)

Wanneer u zelf uw algemene voorwaarden opstelt doet u er goed aan ze in elk geval niet zomaar van internet te plukken. De voorwaarden dienen namelijk aan te sluiten op uw app en het gebruik daarvan en vaak is hiervoor toch maatwerk nodig. Houd er verder rekening mee dat apps vaak snel internationaal gaan en u uw voorwaarden in het Engels zult moeten vertalen.

Onze tip: Zorg ervoor dat u (als eigenaar of app-ontwikkelaar) voor uw app een set algemene voorwaarden hanteert en leg vast dat de gebruiker hiermee akkoord gaat middels een pop-up. U kunt zich dan bij een eventueel geschil in ieder geval beroepen op deze voorwaarden die uw gebruiker heeft geaccepteerd.

Let wel: Wanneer u iemand extern heeft ingehuurd om uw app te laten maken, bent u niet automatisch de eigenaar van deze app maar zult u dit expliciet moeten regelen in een contract!

Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

HBO Juristen - Dé Bedrijfsjuristen.

Veel gelezen:

bottom of page